Oldalak

2012. május 24., csütörtök

Sötétbarna, kék rózsával

Csak egy újabb nap, amit kedvemre majszolgattam, és a dendrológia helyett a számomra kedves időtöltéseknek szenteltem magam. Egyre több kristályt emeltem ki a földből, és egyre több színt húztam rájuk zokniként, amely a csúcsoknak feszülve szakadt szét megannyi irányban, és hullott alá a kristályaim közé, barna-agyagos földbe simulva. A kép alján pislogó kristályok fekete-fehérek maradnak, így éles kontrasztot alkotnak a szemben lévű színes párjaikkal. A színtelenek jelképezik azokat az embereket, akik megvetnek, lenéznek, irigykednek, vagy egyszerűen csak gyűlölnek, maguk sem tudva miért. A színesek közé ültettem azokat, akik kedvesek számomra, és támogatnak.

A másik kép egy hoax. Nem szeretném barnára festetni a hajamat, és viccesnek találom, hogy sokan elhitték, és fellélegeztek, hogy na végre észhez tért a kislány. De nem.
Előző héten volt szerencsém egy ősz, öreg nénike szemébe nézni, aki engem meglátva odahajolt a mellette lévő nőhöz, és összesúgtak. A fülem hallatára hangzottak el olyan mondatok, hogy "Keresi a bajt..", "Milyen személyisége lehet... hát pont olyan...". Őszintén szólva először nagyon meglepődtem, utána pedig iszonyatosan dühös lettem. Lehet arra fogni az egészet, hogy igen, valóban magamnak keresem a bajt ezzel az egésszel, a kinézetemmel, de nem szeretnék a gondolataim kivetülése miatt mentegetőzni senkinek!

Jó dolog lenne olyan világban élni, ahol az emberek nem a külsőségek, hanem a tettek alapján fogják értékelni egymást, csak sajnálom, hogy még ettől az értelmi szinttől messze járunk. Addig is gondoljon mindenki szépen azt, amit akar, és ha létezik annak az öregasszonynak istene, vagy pokla, amelyekben bizony ő hisz, ezúton üzenném neki, hogy ne lepődjön meg, ha a saját poklában fogja magát egy szép napon találni önnön tudatlansága miatt, amiért a végtelenségig tapintatlan és gonosz volt azzal, aki a légynek sem ártott. Felvettem egy barna hajat, parókát, látjátok... ennyi a nagy értékrendszeretek. Ha rózsaszín hajjal én voltam a csúnya, gonosz, akkor most hirtelenjében megszállt a szentlélek, és feloldást nyertem bűneim alól általatok, csak mert átb*sztam a fejeteket? Mert én ugyanaz maradtam. De belülről valóban sokkal egyszerűbb bomlasztani a rendszert.


2 megjegyzés:

  1. amikor 4centis fültágítókkal rohangásztam ezt folyamatosn megkaptam én is. egy ideig mulattatott de egy bizonyos szinten túl már annyira zavart, hogy végül kivettem a tágítókat (jó, ezcsak részben volt ez az oka).
    az átlag nem toleráns és ahelyett h magával foglalkozna, azt basztatja aki az ő kis értékrendjéből a leginkább kilóg. részemről tömegközlekedésen zene/könyv a kizáró tényező, de alapvetően inkább bringa :D
    am kurvajó a kirstályok szine!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zene/könyv/napszemüveg itt is állandósult, és az utóbbi időben elkezdtem gondolkodni azon, hogy változtatok, de aztán csak nem adok alább a lelki békémből az elvárásaik miatt... (majd ha rághatom a küszöböt, mert nem lesz munkám...)egyszerűen annyi, hogy ha az ember kicsit labilisabb, nehezebben viseli a rosszindulatot. Kurvázott már le szemtől szembe a barátom szomszéd nénikéje is, aki pedig egészen addig kedves nénikeként volt számon tartva, de én valahogy kihoztam belőle a kreatív indulatokat... azon csak nevettem... :D

      A fültágító után volt nagy üvöltözés, hogy na vajon mi lesz a következő lépésem... a heroin??? Pontosan. (:

      Köszi, a kristályokon ment a para a legtöbbet, hogy sikerül-e őket felismerhetővé tenni, ha nem teljesen realista módon vannak kidolgozva, hanem csak éppenhogy emlékeztetik arra az embert... (: Ha pedig kristály, valamiért állandóan lilás lesz az össznépi végeredménye... :D

      Törlés