Oldalak

2011. február 21., hétfő

Glükuronolakton

Igazán aranyos, ahogy mindenki a maga kis bolondériája közepette kering a röppályáján, az ezekből a frusztrációkból és paranoid para-képletekből összetevődő holdacskák pedig az adott személyek körül. Mindenkinek megvannak a maga holdacskái, kinek több, kinek kevesebb. Ezek azonban képesek nekünk csapódni, surlódni, ezáltal formázva a külsőnket is. Az általuk ránk rajzolt mintázatok tájékoztató jelleggel bírnak a személyiségünkre nézve, és tükör-neuronféleséggel átformáznak végül minket-magunkat is. Ha mosolyognak rád, akaratlanul is visszamosolyogsz, ha tartósan megváltoztatják a lélek-felhámod, a lehasított darabkák szintúgy változást idéznek elő, visszahatnak a belső magvacskádra.

Óvakodjunk tehát a suicid hajlamú holdacskáinktól!

No és hogyan is keletkeznek ezek a holdacskák?

Mi magunk teremtjük meg őket, belőlünk buggyannak elő, valamely külső hatásra. Ez a kívülről érkező hatás vagy információ indítja el azokat a folyamatokat, amelyeknek köszönhetően megszületnek ezek a holdacskák. Méretük szoros összefüggésben áll a ránk gyakorolt külső behatás okozta sérelem, vagy stressz nagyságával.

Képzeljünk el egy rugalmas falú szappanbuborékot, feltöltve egy viszonylag sűrű állagú anyaggal. Ahogy ujjunkkal megérintjük, vagy megpöcköljük, a felszín beremeg, és egy exocitózishoz hasonló folyamattal piciny darabkák szakadnak le az anyatestből, szintén tartalmazva ezt a belső folyadékot. Ezek a kisebb darabok azonban a nagyobb körül maradva keringenek tovább, és nem vándorolnak el, de nem is térnek vissza és nem egyesülnek soha többé.

Minnél több van ezekből az apróságokból, minnél sűrűbben lebegnek körülöttünk, anál kevésbé fogunk látszódni a külvilág számára. Ellep minket a saját bolondériánk, és a többiek csak a rengeteg para-darabka alapján fognak tudni minket azonosítani, elvesztve szemük elől a centrumot.

A pozitívumokkal teli gömböcskék átlátszóak, tükröznek minket minden irányba, megsokszorozva azt, ami körül keringenek. A kedves szó, vagy segítség által létrejött holdacskák nem is okoznak anyagveszteséget másik végletű testvéreikkel szemben.

Igen, a héven ülve nézegettem ezeket a keringőző szappanbuborékokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése